Ново изследване на учени от National Cancer Institute във Великобритания ни дава

...
Ново изследване на учени от National Cancer Institute във Великобритания ни дава
Коментари Харесай

Ново изследване на учени дава подробни разяснения за раковите клетки

Ново изследване на учени от National Cancer Institute във Англия ни дава подробни уточнения за механизма на деяние на раковите кафези. Според тях, те се разрастват като образуват " дребни пипала ", с които изсмукват силата на имунните кафези.

Изследването открива, че раковите кафези " обезоръжават " своите евентуални нападатели - клетките на имунната система, като изсмукват митохондриите, с помощта на които те действат.

Чрез този механизъм раковите формирания метастазират и се трансформират в опасност за живота. Тогава имунната система е мощно потисната и не може да спре този развой.

До този извод се стига след опит в лабораторни условия, при който се употребяват кафези от рак на гърдата и имунни Т - кафези. Под микроскоп се открива, че двата типа кафези са физически свързани посредством дребни пипала с широчина сред 100 и 1000 нанометра, което е в пъти по-малко от един косъм.

При оцветяване на митохондриите, които обезпечават сила за клетките, с флуоресцентно багрило се вижда, че те се изтеглят от имунните кафези към раковите през нанотръбите. " Това е изцяло нов механизъм, посредством който раковите кафези заобикалят имунната система и ни дава нова цел, към която да се стремим ", разясняват учените, представени от Independent.

Те вършат опит с инжектиране на инхибитор на образуването на нанотръби в миши модели, използвани за проучване на рак на гърдата и на белия дроб. Така установяват значително понижаване на туморния напредък, което е повече от обнадеждаващо. Тепърва обаче предстоят опити върху животни и вероятно използване на този вид терапия и при хора с разнообразни онкологични заболяване за закъснение на тяхното развиване.

Онкологичните заболявания от години са измежду водещите аргументи за смъртност в международен мащаб. Основното, което се знае за тях, е, че най-важни са предварителната защита и ранното диагностициране.

С годините лекуването на разнообразни ракови болести се трансформира и развива, а учените не стопират да търсят отговори на редица въпроси - като например как раковите кафези се размножават в организма и успяват да угнетен имунната система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР